Государство заинтересовано в помощи аграриям Молдовы

Fermierii din Moldova au un mare suport din partea statului

Fermierii din Moldova au astăzi un mare suport din partea statului, avîn credite preferențiale și anume garanții. În Moldova gospodăriile agricole asigură în cea mai mare parte economia statului, ca rezultat programele de acordare a subvențiilor permanent se îmbunătățesc și condițiile devin mai optimale și atrăgătoare.

Sprijunl acordat agricultorilor în 2018 se manifestă prin acordarea subvențiilor. Condițiile programei preved depunerea cererii pentru o sumă care nu depășește jumătatea din banii investiți în dezvoltarea afacerii. Pot depune cerere toți doritorii pînă la 31 octombrie 2018, care vor avea la mînă toate documentele necesare și certificatul care atestă că trecut cursurile din domeniul agriculturii. Pentru tinerii care nu au atins vîrsta de 30 de ani, programa prevede o mărire a subvenției cu 10%.

Cererile pentru alocarea banilor vor fi examinate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Mai mult ca atît anul acesta este posibilă plasarea cererii prin internet.

Ve-ți primi o informație amplă și veridică, dacă ve-ți accesa site-ul nostru îngregistrîndu-vă și abonîndu-vă la noutățile pe care le veți primi pe e-mail.