На 10% увеличен размер субсидий молодым фермерам Молдовы

Subvenționarea fermierilor din Moldova care au vîrsta sub 30 de ani

Fermierii din Moldova care au vîrsta sub 30 de ani, pot primi cu 10% mai mult, decît ceilalți agricultori. Acest lucru a devenit posibil datorită noului program, care va dura pînă la 31 octombrie 2018.

Printre altele, a apărut o inovație specială care permite primirea subvenției în avans. În așa mod, fermierii pot primi cu mult mai rapid banii necesari. Suma subvenției acordată fermierilor, nu poate depăși jumătate din suma investită în afacere.

În cadrul programului, statul rambursează o parte din suma care a fost destinată pentru procurarea tehnicii agricole. Cererile pentru alocarea banilor vor fi examinate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. După cum arată practica/statistica anilor precedenți, majoritatea cererilor procesate sunt acceptate și fermierii primesc subvenții din partea statului.

În așa mod statul acordă sprijin fermierilor și creează condiții favorabile pentru fermierii calificați din Moldova. În comparației cu anii precedenți, în 2018 suma alocată pentru subvenții din fondul de stat a crescut. Mai mult ca atît, anul acesta fermierii au posibilitatea de a depune cererea online. După cum arată practica, fermierii mai mult optează pentru varianta de a depune dosarul personal la agenție, decît prin internet.