Программа помощи аграриям в 2018 году увеличена

Suportul acordat agricultorilor are o mare importanță pentru dezvoltarea sectorului agricol

Suportul acordat agricultorilor are o mare importanță pentru dezvoltarea sectorului agricol, în special dacă această sferă joacă un rol important pentru economie, precum este în Moldova. Îmbunătățirea programelor de stat care țin de acordarea suportului fermierilor, permit creșterea interesului față de afacerile deschise în domeniul agricol.

Astfel, este destul de ușor să observați rolul imens pe care îl are suportului statului pentru dezvoltarea acestei afaceri. Programa din 2018, are un fond de 900 milioane de lei moldovenești, destinați pentru acordarea subvențiilor fermierilor, ceea ce permite dezvoltarea agriculturii cu mult mai rapid și eficient.

Cererile pentru alocarea banilor vor fi examinate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Conform datelor oficiale, cererile vor fi primite pînă la 31 octombrie 2018. Conform statisticii anilor precedenți, putem spune că majoritatea cererilor depuse de către agricultori sunt acceptate de către Agenție.

Fermierii din Moldova care au vîrsta sub 30 de ani, pot primi cu 10% mai mult, decît ceilalți agricultori. În mediu, putem spune că fiecare agricultor a cărui cerere a fost acceptată poate primi 3 milioane de lei. Însă, suma subvenției acordată fermierilor, nu poate depăși jumătate din suma investită în afacere.

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și abonațivă la expedierea electronică a informației utile și veți primi răspunsul la mai multe întrebări, precum: cum puteți primi subvenția, cum să depuneți cererea, de care acte aveți nevoie etc. Doar așa veți fi la curent cu cele mai actuale noutăți care țin de programa din 2018.